Перейти до основного вмісту

Автор


Я вивчаю різноманітні аспекти сучасної риболовлі, веду блог, і п'ю каву. Проте, жодне з цього не роблю професійно. 😉

Важливо! Я публікую власний авторський контент, який носить розважальний характер. Матеріали часто містять оціночні судження, іронію, сатиру, сарказм і загалом вони дуже суб'єктивні. Прохання утриматись від ознайомлення, якщо почуття гумору відсутнє, щоб унеможливити раптове самозагорання стільця.😡 Дякую!

Написати мені можна через контактну  форму або на Facebook.
Шукайте мене також на Youtube та Twitter. І тримайте вудилище міцно!

Популярні дописи з цього блогу

Спеції, прянощі і трави як природні атрактанти для риби

Думаю, не здивую вас інформацією про те, що різного роду рослини, які сьогодні ми використовуємо в якості спецій при приготуванні їжі, здавна використовуються рибалками для підвищення атрактивності і поживності приманки, насадки, наживки, прикормки та привади. Чим так приваблюють рибу ці компоненти? Які спеції краще використовувати, коли і як саме? Чи є різниця між натурпродуктом і "ароматизаротом ідентичним натуральному"? Чи завжи є необхідність у придбанні фірмових спеціалізованих атракторів? Чи дійсно справа лише у ароматі? Чому Рибалка-Гік не виходить на лящову риболовлю без фідера, фенхеля і соєвого соусу. Давайте розберемося... Ваніль, кориця, паприка, куркума, кмин, коріандр, мускатний горіх, часник, перець, кріп, гвоздика, імбир, аніс, чебрець, гірчиця, какао... Стоп-стоп-стоп! Для чого ускладнювати собі життя? На полицях рибальських магазинів сьогодні можна спостерігати таке кольорове різоманіття готового, що очі розбігаються і слина тече. Ароматизаро

Вступ до теорії плаваючої насадки

Плаваючі насадки  при ловлі з дна? Зараз я спробую розглянути питання плавучості насадок, котрі використовуються у сучасній фідерній ловлі. Систематизованої інформації стосовно данної теми не багато. Ви дізнаєтесь як і для чого потрібно припіднімати повідок чи гачок над дном, як збалансувати наживку, а також які поп-ап насадки сьогодні використовуються. Я цілеспрямовано присвятив вивченню цієї теми багато риболовних сесій з фідером в руках. Отож, спробую систематизувати матеріал, заснований на власній практиці та досвіді європейських колег. Розуміючи, що використання плаваючих насадок українськими рибалками певною мірою базується на звичках, стереотипах, міфах та рекламі, звертаю увагу на те, що даний матеріал носить повністю суб'єктивний характер. Шприци, компресори? Знаєте, спочатку в планах було описати деякі способи підняття над дном звичайних тонучих насадок, без використання додатково плаваючих, але зловив себе на думці, що я майже ніколи таким не займався...

5+ факторів впливу на нерест риби

Завершився період нерестового обмеження рибальства. В Україні він починається і закінчується щороку, практично, в один і той же час. Та чи знає про це риба? Чи нереститься вона по календарю? Звичайно ж, всім нам відомо, що це не так. Адже маємо не лише власний досвід, а й майже необмежений доступ до інформації. Та, як бачимо, мережа завалена лаконічною, стереотипною, часто неактуальною писаниною про фактичний період нересту тих чи інших риб. Чому? Та тому що не все так однозначно у природі. Давайте розберемось... Кожен з нас, думаю, хоч раз чув усілякі кліше і міфи про нерест. Наприклад: "Щука починає нереститись ще до того, як лід зійде", або "Лин іде на нерест при температурі води 18-20 градусів"... Суть у тому, що все це правда лиш частково, та й то не зовсім. І, здавалося б, чого "котити бочку" на всілякі вікіпедії, які передруковують стару літературу минулого століття, чи чому нам не довіряти бувалим дідам-рибалкам? Та все тому, що час не стоїт