Перейти до основного вмісту

Пакунок з Піднебесної. Тест бюджетної котушки і шнура.

Ну куди ж сучасна блогосфера без огляду китайського барахла? На полиці лежить мініатюрна спінінгова "м'ясорубка" Yumoshi GS2000 з намотаним шнуром Proberos PE4 10lb. Ще влітку приїхали з Gearbest, я потестив, та й забув. А чому згадав - розповім далі. Глянемо одним оком, що це за іграшки, і чи взагалі вони варті уваги?

Ще навіть не відкривши коробку, я помітив, що котушка значно менша заявленого типорозміру 2к. Не знаю, як виглядають інші варіанти, але "двохтисячка", що приїхала мені - реально не більша за аналогічні "тисячки" відомих нам брендів. Власне, через те я про неї і згадав сьогодні: випав сніг, вдарили перші морози, на воді з'явився перший налід... На зимову вудку підійшла б.😀  Важить вона, до речі, 196 грамів без шнура. Передатка 5.1:1.

Логотип G.Loomis красується на коробці та шпулі цієї котушки?



На вигляд - досить непогана. Сріблясто-сірий колір корпусу у поєднанні із золотавими елементами і рукояткою з натурального дерева(!). В інтернет-магазині опис товару просто убогий, хоча це не дивно для неспеціалізованих магазинів, навіть величезних. Впав погляд на красиві фрази типу "12 Ball Bearings", "for Sea Fishing"... Ну, про морську рибалку, усміхаючись, не скажу нічого, а кількість підшипників у механізмі можна легко перевірити.
Доступні розміри цієї котухи - від 1к до 7к. Що там може відрізнятися у великих та малих - невідомо. Написане стосується розміру 2к.
І навіть не вийшла з ладу!
Корпус котушки, окрім того, що мініатюрний, типовий для даної цінової категорії - не пластик - але і не 100% метал. Шпуля металева, запасної немає. Комплектації взагалі ніякої - а ні шпулі, а ні мішечка-чохла.. ні плівки, ні пакетика. Порожниста дужка, складна ручка. Гучний фрикціон, далеко не найгірший. Нічого нового (окрім рукоятки з дерева, їх же давно не ставлять на дешеве "м'ясо").

З кількістю підшипників все виявилося очікувано - 12 там фізично навіть не вмістити. Як видно на фото - стоять пластикові втулки. Один підшипник на осі, другий у ролику. Все..😂 Ну, при бажанні, їх можна туди поставити.
Начинка Yumoshi GS2000
Усе в цій котушці - просто звичайне. Вона відповідає своїй вартості. Нічого поганого, нічого особливого. Найбільше негативу викликала відсутність моментального антиреверсу. Та цей девайс, думаю, впевнено відпрацює свій ресурс на тій снасті, яка не потребує "космічних" технологій.

Набагато цікавіше було потестити дешеву китайську плетену ліску. Ну і на тестовий період намотав на вищеописану м'ясорубку 100 метрів Proberos PE #0.8 (0.14 мм 4.5 кг). Взагалі він доступний у 5-ти колірних варіантах та в діаметрах 0.1-0.8 мм. Розмотка 100 м або 300 м.

Звичайно ж, говорити про фактичну відповідність та рівномірність діаметру 4-х волоконного плетеного шнура, та ще й за декілька долларів - марна справа. Він плоский і простий, проте розмотка вірна, розривне навантаження витримує і не втратив колір протягом декількох риболовних сесій.

Які ж іще технології в риболовній індустрії запропонують нам винахідливі колеги з Піднебесної найближчим часом? - Читайте у наступних публікаціях.

Приєднуйтесь до спільноти у соцмережах і тримайте вудилище міцно!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Спеції, прянощі і трави як природні атрактанти для риби

Думаю, не здивую вас інформацією про те, що різного роду рослини, які сьогодні ми використовуємо в якості спецій при приготуванні їжі, здавна використовуються рибалками для підвищення атрактивності і поживності приманки, насадки, наживки, прикормки та привади. Чим так приваблюють рибу ці компоненти? Які спеції краще використовувати, коли і як саме? Чи є різниця між натурпродуктом і "ароматизаротом ідентичним натуральному"? Чи завжи є необхідність у придбанні фірмових спеціалізованих атракторів? Чи дійсно справа лише у ароматі? Чому Рибалка-Гік не виходить на лящову риболовлю без фідера, фенхеля і соєвого соусу. Давайте розберемося... Ваніль, кориця, паприка, куркума, кмин, коріандр, мускатний горіх, часник, перець, кріп, гвоздика, імбир, аніс, чебрець, гірчиця, какао... Стоп-стоп-стоп! Для чого ускладнювати собі життя? На полицях рибальських магазинів сьогодні можна спостерігати таке кольорове різоманіття готового, що очі розбігаються і слина тече. Ароматизаро

5+ факторів впливу на нерест риби

Завершився період нерестового обмеження рибальства. В Україні він починається і закінчується щороку, практично, в один і той же час. Та чи знає про це риба? Чи нереститься вона по календарю? Звичайно ж, всім нам відомо, що це не так. Адже маємо не лише власний досвід, а й майже необмежений доступ до інформації. Та, як бачимо, мережа завалена лаконічною, стереотипною, часто неактуальною писаниною про фактичний період нересту тих чи інших риб. Чому? Та тому що не все так однозначно у природі. Давайте розберемось... Кожен з нас, думаю, хоч раз чув усілякі кліше і міфи про нерест. Наприклад: "Щука починає нереститись ще до того, як лід зійде", або "Лин іде на нерест при температурі води 18-20 градусів"... Суть у тому, що все це правда лиш частково, та й то не зовсім. І, здавалося б, чого "котити бочку" на всілякі вікіпедії, які передруковують стару літературу минулого століття, чи чому нам не довіряти бувалим дідам-рибалкам? Та все тому, що час не стоїт

Вступ до теорії плаваючої насадки

Плаваючі насадки  при ловлі з дна? Зараз я спробую розглянути питання плавучості насадок, котрі використовуються у сучасній фідерній ловлі. Систематизованої інформації стосовно данної теми не багато. Ви дізнаєтесь як і для чого потрібно припіднімати повідок чи гачок над дном, як збалансувати наживку, а також які поп-ап насадки сьогодні використовуються. Я цілеспрямовано присвятив вивченню цієї теми багато риболовних сесій з фідером в руках. Отож, спробую систематизувати матеріал, заснований на власній практиці та досвіді європейських колег. Розуміючи, що використання плаваючих насадок українськими рибалками певною мірою базується на звичках, стереотипах, міфах та рекламі, звертаю увагу на те, що даний матеріал носить повністю суб'єктивний характер. Шприци, компресори? Знаєте, спочатку в планах було описати деякі способи підняття над дном звичайних тонучих насадок, без використання додатково плаваючих, але зловив себе на думці, що я майже ніколи таким не займався...