Перейти до основного вмісту

Візит рибалки до супермаркету

Можливо хтось настільки звик до риболовних брендів на етикетках, що в очі не бачить інших продуктів? Рибалка-Гік вирушає на екскурсію до звичайного продуктового супермаркету. Там немає ніякого риболовного відділу. Ціль - знайти усе те, що можна застосовувати при ловлі риби. Можливо, ми знайдемо щось, чого немає у риболовних магазинах, або щось дешевше... Та й взагалі, при потребі, будемо знати, що можна придбати по дорозі на риболовлю, коли рибальська крамниця зачинена, або її нема поблизу. 


Наголошую на тому, що ми розглядаємо звичайні продуктові супермаркети, або невеликі магазини, у яких немає товарів для, власне, рибалки. Багато з нижчеописаного можна знайти й на ринку.

Переважна більшість звичних нам харчів використовується рибалками для ловлі чи приваджування риби, тобто матеріал не для спінінгістів, а більше для поплавочників, фідеристів та карпфішерів. І про харчі не просто так я згадав. Усі ці продукти можна вживати прямо на риболовлі, або готувати з них! (Якщо хтось не знав...😎)

Що купити на риболовлю у звичайному магазині?

Аромат, який ми відчуваємо одразу при вході спрямовує нас до відділу хлібобулочних виробів та випічки. Хліб - це просто топчик на риболовлі. А він сьогодні різний, і доступний. Варіантів виготовлення прикормки та насадки з нього можна нарахувати сотні. Кладемо до кошика.
Хліб
Хліб - топова насадка і корм для риб

Прямуємо у наступний запашний відділ спецій і прянощів, якими можна ефективно бустити і баффати наші насадки і прикормки. Ваніль, кориця, паприка, куркума, кмин, коріандр, мускатний горіх, часник, перець, кріп, гвоздика, імбир, аніс, чебрець, гірчиця, какао... - наш мінімальний набір. Більше інформації про спеції для риболовлі.

Десь поблизу мають лежати всілякі ароматизатори для випічки...Їх можна і треба використовувати для виготовлення бойлів, прикормки...

У відділі з консервами загрібаємо сардини і кукурудзу для коропа. Горошок - за бажанням. Ну і тунця, якщо гаманець не проти. Рибні консерви вже давно додаються у прикормку для коропа. Десь поруч має бути соєвий і рибний соуси у великих, вигідних бутлях... - вивляється, лящ їх полюбляє.

З магазинних компонентів виходить ефективна прикормка

Так, спеціальна рибальська консервована кукурудза продається у більш зручних баночках, часто містить вже атрактанти і має цільні зерна. Але вона недешева. Для простого рибалки на насадку піде і звичайна. А для прикормлювання - тим більше. Здобрити її можна купленими спеціями або іншими атракторами. Якщо ж ви ловите на рибальську кукурудзу - є сенс кормити рибу звичайною - це дасть ефект 'вишеньки на торті', і економію.

Консервована кукурудза
Консервована кукурудза - те, що найчастіше купують рибалки в супермаркеті

На локації з крупами, борошном і т.д. можна знайти також партікли і компоненти для прикормочних сумішей, виготовлення мастирки, тіста, самокатних бойлів тощо... Зернові різних видів і сортів, борошно, висівки, пластівці, цукор та сіль (в якості підсилювачів смаку), таке інше... Корисні інгредієнти для вищевказаних цілей можна взяти на полицях з дитячим харчуванням.

По дорозі до холодильника з сирами (сир потрібен нам для виготовлення сирної пасти), змітаємо з полиць улюблений корм вашого кота... сухий (плаваюча насадка) або консервований (тонучий) - чудова, але специфічна насадка.

Котячий корм для риболовлі
Котячий корм - непопулярна, але робоча насадка для риби

З овочів можна взяти картоплю, часник та інші складові корму для карася і коропа. Свіжий огірок, кажуть, непогана насадка на амура... Та кошик вже повний - цілі прикормочно-насадкові програми можна складати! 

Зернова суміш для прикормлювання або приваджування риби. Інгредієнти є в будь-якому магазині.

Однією заміткою не охопиш усе, та слід пам'ятати головне: для поплавочників, фідерменів та карполовів продуктовий магазин - не тільки можлливість затаритись харчами на риболовлю. Це клондайк інгредієнтів, атракторів, насадок. Ті ж самі продукти в рибальських магазинах з брендом на упаковці можуть коштувати набагато дорожче. А скільки всього ще можна дістати у аптеці та ветаптеці... про це напишу у  іншому пості.

Використовуйте натуральні продукти, тримайте вудилище міцно. А за репост хай Нептун благословить на трофейну риболовлю. 🎣

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Спеції, прянощі і трави як природні атрактанти для риби

Думаю, не здивую вас інформацією про те, що різного роду рослини, які сьогодні ми використовуємо в якості спецій при приготуванні їжі, здавна використовуються рибалками для підвищення атрактивності і поживності приманки, насадки, наживки, прикормки та привади. Чим так приваблюють рибу ці компоненти? Які спеції краще використовувати, коли і як саме? Чи є різниця між натурпродуктом і "ароматизаротом ідентичним натуральному"? Чи завжи є необхідність у придбанні фірмових спеціалізованих атракторів? Чи дійсно справа лише у ароматі? Чому Рибалка-Гік не виходить на лящову риболовлю без фідера, фенхеля і соєвого соусу. Давайте розберемося... Ваніль, кориця, паприка, куркума, кмин, коріандр, мускатний горіх, часник, перець, кріп, гвоздика, імбир, аніс, чебрець, гірчиця, какао... Стоп-стоп-стоп! Для чого ускладнювати собі життя? На полицях рибальських магазинів сьогодні можна спостерігати таке кольорове різоманіття готового, що очі розбігаються і слина тече. Ароматизаро

Вступ до теорії плаваючої насадки

Плаваючі насадки  при ловлі з дна? Зараз я спробую розглянути питання плавучості насадок, котрі використовуються у сучасній фідерній ловлі. Систематизованої інформації стосовно данної теми не багато. Ви дізнаєтесь як і для чого потрібно припіднімати повідок чи гачок над дном, як збалансувати наживку, а також які поп-ап насадки сьогодні використовуються. Я цілеспрямовано присвятив вивченню цієї теми багато риболовних сесій з фідером в руках. Отож, спробую систематизувати матеріал, заснований на власній практиці та досвіді європейських колег. Розуміючи, що використання плаваючих насадок українськими рибалками певною мірою базується на звичках, стереотипах, міфах та рекламі, звертаю увагу на те, що даний матеріал носить повністю суб'єктивний характер. Шприци, компресори? Знаєте, спочатку в планах було описати деякі способи підняття над дном звичайних тонучих насадок, без використання додатково плаваючих, але зловив себе на думці, що я майже ніколи таким не займався...

5+ факторів впливу на нерест риби

Завершився період нерестового обмеження рибальства. В Україні він починається і закінчується щороку, практично, в один і той же час. Та чи знає про це риба? Чи нереститься вона по календарю? Звичайно ж, всім нам відомо, що це не так. Адже маємо не лише власний досвід, а й майже необмежений доступ до інформації. Та, як бачимо, мережа завалена лаконічною, стереотипною, часто неактуальною писаниною про фактичний період нересту тих чи інших риб. Чому? Та тому що не все так однозначно у природі. Давайте розберемось... Кожен з нас, думаю, хоч раз чув усілякі кліше і міфи про нерест. Наприклад: "Щука починає нереститись ще до того, як лід зійде", або "Лин іде на нерест при температурі води 18-20 градусів"... Суть у тому, що все це правда лиш частково, та й то не зовсім. І, здавалося б, чого "котити бочку" на всілякі вікіпедії, які передруковують стару літературу минулого століття, чи чому нам не довіряти бувалим дідам-рибалкам? Та все тому, що час не стоїт